Изборите в Сливен

Rate this post

Предизборната агитация в Сливен тече с пълна сила, както предполагам е в повечето части на страната. С тази разлика, че изборите за кмет в Сливен са изключително важни, защото състоянието на града е трагично. Ако сте минавали от там през последните няколко години, навярно знаете, че улици няма, а общия изглед е толкова зле, колкото Хаити след унищожителното земетресение. Кметските борби в града станаха пословични за цялата страна, а управлението на града от футболната легенда е пример за корупционните схеми в цялата държава.

Преди време имаше едно предаване на великият български артист Тодор Колев, което носеше звучното заглавие „Как ще ги стигнем американците?”, а отговорът идва леко позакъснял, но сигурен на 100% – никак. И не само американците, но няма да успеем да стигнем и европейците, и австралийците, и азиатците, че дори и африканците. Срещу тях да тичаме пак няма да успеем, защото каквото си знаем, това си правим ние и след 100 години сигурно пак ще продължаваме в същия дух.

И все пак аз оставам с някаква скрита надежда, че идват избори и следващото управление може да е малко по-добро от предишното и да пооправи малко нашия град. Не се надявам на европейска визия, но поне балканска да придобием пак ще е добре.

Google+ Comments

1 thought on “Изборите в Сливен

  1. Май само с надеждите ще останем. Сливен с толкова много цигани ще е много сложно да се оправи, тъй като нямаме здраво мислещи хора, които да могат да направят адекватен избор…

Leave a Reply