Aug 15

Нечетенето на книги

Нечетенето на книги
Rate this post

Преди да ме упрекнете как може да пиша на подобна тема, нека да уточня, че ме предизвика един приятел.

Flying BooksТой не е особен пример за подражание. През живота си (който не е бил много кратък на този етап) е прочел всичко на всичко 10 книги. И ако не се лъжа, ги е прочел под някаква форма на принуда – било някога за училище, за университета или за работа. Попитах го кои са били тези книги, а той дори не можа да си ги спомни!

Каква е ползата от четенето в неговия случай тогава? Изглежда, че само си е загубил времето и е похабил усилия, които е можел да вложи някъде другаде, в нещо, което ще е по-важно за него.

Не ми е много приятно да го призная, но мисля, че има хора, между които връзката с книгите просто не се получава. Не мога да си го обясня, иска ми се да знам защо е така, но все още не съм намерил обяснение. Изрази от типа: “Не ми харесва да чета”, “Просто не ми е приятно да го правя”, “При мен не се получава, както при другите хора” и т.н. не ме устройват. Те не ми дават разяснение каква е причината за тази неефективност на книгите у някои хора. А на мен ми е интересно именно това…

 

 

Google+ Comments

0
comments

Reply