офис с климатик и работещи хора

Защо подовите климатици са идеални за офис пространства?

Климатикът е не просто уред, който поддържа температурата във вашия офис максимално комфортна и приятна. Той също така помага за осигуряване на по-качествен и здравословен въздух в тези помещения, като предотвратява развитието на мухъл и плесен. Колко добре ще ви служи този уред обаче зависи от избора, който направите. Ето защо, когато търсите нов климатик за вашия офис, е много важно да се спрете на правилния модел и тип, и да не правите компромис с качеството.

Но защо подовите климатици, като тези от Klimatici.bg могат да са идеалното решение? Този тип климатични системи са особено ефективни в разпределението на въздуха на нивото на работните места, което гарантира равномерно охлаждане или отопление, и респективно повече комфорт за всички служители. На Klimatici.bg може да намерите подови климатици, които са лесни за монтиране и могат да се впишат добре в различни пространства, което ги прави практичен избор. В сайта на Klimatici.bg ще откриете различни модели, подходящи както за по-големи бизнес помещения, така и за по-компактни офиси.

Но защо може да е добра идея да се спрете именно на модул с подов монтаж? По-долу ще разгледаме някои от ползите, които може да изпитате, когато използвате такъв тип система.

По-гъвкави са по отношение на монтажа

Климатиците с подов монтаж допринасят за оптимизиране на пространството, като не заемат място на стените или тавана, което може да бъде значително предимство в по-малки помещения, зони  с ограничени възможности за монтаж или офиси с множество прозорци. За разлика от стенните си „колеги“, тези модули се монтират в близост до пода, предлагайки комбинация от гъвкавост и ефективност. Те могат да бъдат поставени в ниши, под прозорци, в ъгли и практически навсякъде, където имате свободно пространство близо до пода.

Този тип климатици могат да бъдат дискретно монтирани, така че по никакъв начин да не нарушават естетиката или функционалността на офиса.

офис със служители обслужващи климатици

Бързо и равномерно охлаждане или отопление, дори в по-големи пространства

Една от отличителните характеристики на подовите климатици, е способността им да охлаждат и отопляват помещението много бързо и ефективно. Дори в по-големи офис пространства, тези модули могат почти мигновено да достигнат желаната температура и да я поддържат с лекота.

В най-горещите летни дни, може да разчитате на тях да ви осигурят прохладна и освежаваща атмосфера за нула време. По същия начин, през зимните месеци, те могат да затоплят помещението изключително бързо, дори когато навън е много студено. Тук е добре да отбележим, че подовите климатици по принцип са една идея по-ефективни от стенните, когато става въпрос за отопление.

Равномерно разпределение на въздуха, без горещи точки

Отличителният хоризонтален модел на въздушния поток на подовите климатици осигурява равномерно охлаждане и отопление в цялото пространство. За разлика от стенните модули, които издухват въздух отгоре, подовите климатици го разпръскват на по-ниско ниво. Това помага да се избегне създаването на горещи точки, като гарантира, че всеки ъгъл на офиса получава равномерно разпределение на климатизирания въздух. Служителите, седнали близо до прозорци или в далечни ъгли, ще се радват на същото ниво на комфорт като тези, които са по-близо до самия уред.

Чист и здравословен въздух в офис пространството

Много от съвременните модели подови климатици са оборудвани с разширени функции, които подобряват функционалността на самия уред, както и качеството на въздуха в помещенията. Ето и някои от усъвършенстваните характеристики, които може да откриете в повечето подови климатични системи:

  • Вградени филтри за пречистване на въздуха: Някои подови климатици имат вградени пречистватели на въздуха, които подпомагат филтрирането и пречистването на въздуха от замърсители, прах и алергии. Тази функция помага за поддържане на по-здравословна и свежа атмосфера на закрито, което е особено важно за хора с респираторни заболявания или алергии.
  • Изсушители: Някои от подовите климатици са снабдени със специален филтър, който има способността да изсушава въздуха. Тази допълнителна функция е изключително ефективна за намаляване нивата на влажност и предотвратяване развитието на мухъл и плесен.

Широка гама от продукти

На пазара се предлагат различни видове подови климатици, които да отговарят на различни нужди и предпочитания. Някои от опциите, от които може да избирате, включват инверторни подови климатици, климатици за подов монтаж, климатици с долно вътрешно тяло и подово стенни климатици.

Този тип климатични системи предлагат разнообразие от решения, които могат да бъдат адаптирани според специфичните нужди на различни офис пространства.

Заслужават ли си по-високата цена?

Първоначалните разходи за закупуване на подови климатици могат да бъдат малко по-големи в сравнение с традиционните стенни климатици. Предимствата, които предлагат обаче, като гъвкавост, практичност, бързо и равномерно охлаждане и отопление, подобрено разпределение на въздуха и осигуряване на по-здравословна среда, ги правят опция, която си заслужава инвестицията. За офис пространства, където поддържането на удобна и здравословна среда е от решаващо значение за производителността и удовлетвореността на служителите, предимствата на подовите климатици далеч надхвърлят първоначалните разходи.

Google+ Comments