Филм – на компютър или на телевизора?

Да си имаш качен филм на компютъра е голямо предимство. Можеш  да го гледаш, когато искаш, да го прекъсващ, паузираш, да го спреш и да го догледаш утре или да си го пускаш отново и отново в стил repeat.

От тази гледан точка звучи доста по-удобно, отколкото да гледаш филм по телевизията, където има график за начало и край на филма. Прекъсват ти го за реклами точно когато си се загледал.  Озвучават го на български, когато не искаш, или ти го пускат със субтитри, когато не ти удобно да четеш.

Знам, че на пръв поглед да гледаш от компютъра или от лаптопа е доста по-удобно, но има още няколко фактора, на които трябва да обърнем внимание.

На компютъра трябва да си свалил филма или сериала предварително. Той заема част от ограничената ти хард памет, която може да искаме да пазим за снимки, музика или други важни файлове.

Докато по телевизията не е нужно да правим предварителни подготовки. Там просто „нацелваме” нещо, което ни харесва. Ако не ни хареса, прескачаме на следващата програма. Има и по-голям шанс да попаднем на филм, който не бихме гледали иначе, а той всъщност да се окаже  доста добър. Така наскоро попаднах на „Големите надежди” от 2012 г., който е екранизация по едноименния роман на Чарлз Дикенс.panasonic-viera-g1-series-tc-l37g1-37-inch-lcd-tv-movies-lord-of-the-rings

Екранът на телевизора по принцип е и по-голям от монитора на компютъра, което предразполага за повече удоволствие от филма. И в тази връзка най-добрата комбинация според мен е да си свалите филма на компютъра и да си го пуснете на телевизора. Не е ли и обстановката там по-удобна, отколкото е пред бюрото. Съветът ми е обаче предварително да решете какво ще гледате и да си го пуснете да се прехвърля, докато вършите нещо друго. Така няма да си губите времето в ненавременни подготовки, ще се радвате на филм по ваш избор, ще го гледате в по-удобна среда и няма да ви прекъсват удоволствието нежелани реклами.

Google+ Comments