Излишните покупки, какво да правим с тях?

На всеки се е случвало да купи излишни предмети и после да прашасват на равтовете или да стоят още в кутията. Ще ви споделя, няколко възможни варианта, с които може да ги оползотворите или да се освободите от ненужните вещи, които заемат пространство.

Използване: Купили сте поредната дреха или книга, но ако предметът е полезен за нас, можем да го използваме по предназначение. Например, можете да го носите в ежедневието си или прочетете новия роман. Малко наслада не е излишна, макар и покупката да изглежда поредната.
Подаряване: Предметът не ви е необходим или не ви харесва, можете да го подарите на някого, който би го оценил. Това може да бъде приятел, член на семейството или благотворителна организация.
Продажба: Можете да разгледате възможността за продажба на предмета. Има различни платформи за онлайн продажби, където да го предлагате и това да ви помогне да възстановите част от парите, които сте инвестрали.
Благотворителност: Ако предметът не може да бъде продаден или подарен на някого, можете да го дарите на благотворителна организация. Много организации приемат дарения от вещи и ги разпределят на нуждаещи се хора.
Рециклиране: Това е полезен начин да помогнете за опазването на околната среда.

Да отбележим, че избягването на излишни покупки е по-добро решение, което може да ви спести време, пари и ненужни предмети.

Google+ Comments