Кои поводи заслужават официална вечеря

Нали знаете онези изискани ресторанти? Те са най-тузарските в града. Славят се като места с високи цени, перфектно обслужване и по-строг етикет. Там се провеждат бизнес срещи, канят се гости или други важни хора, които по една или друга причина е важно да впечатлите.

Е, питам аз, защо да не си позволим и ние самите посещение на такъв изтупан ресторант по личен повод? Има някои събития в живота, които си струва да отбележите малко по-така. Ще ви дам няколко примера:

15-etiquette-rules-for-dining-at-fancy-restaurants1. Юбилей. Може би не за всеки рожден ден си заслужава да празнувате, но юбилейте са нещо важно. Дори да е в тесен семеен кръг, е хубаво да отбележите повода на изискано място с приятна компания.

2. Годишнина. Може да е всяка година, може и да не е, няма значение. Важното е поне на някоя от годишнините с половинката си да излизате някъде и да се поглезите заедно. Това ви сближава, защото отделяте известно време само за себе си в уютна обстановка. Имате възможност да прекарате приятно време заедно и да се насладите на взаимната си компания.

3. При щастливо събития. Раждане на дете, дипломиране, голямо повишение, нови къща/кола – това са все поводи, които заслужават да си кажете “Наздраве” и да хапнете вкусна храна. Освен това са повод да се похвалите и да дадете гласност на успехите си.

Google+ Comments