Палачинка с шоколад? Хм, аз предпочитам да е солена ала Lacrima

Как предпочитате да хапвате палачинки? С обилно количество млечен шоколад Нутела? С конфитюр от ягоди или други плодове? С мед и орехи? Или си падате по по-солени комбинации? Аз имам твърда позиция по темата и тя е следната: обичам палачинки с обилно количество сирене и кашкавал ала Lacrima.

lacrima-pancakesАко ме попитате защо, не мога да ви отговоря. Истината е, че ми допадат почти всякакви сладки неща – курабийки, бисквити, вафли, шоколад, пастички, а сладоледът ми е едно от най-любимите неща. И въпреки това, когато хапвам от любимите на всички ни палачинки, винаги се спирам на онзи неустоим млечнокисел вкус, който притежават само хубавото българско сирене, кашкавал и кисело мляко. Е, няма как да ям палачинка с плънка от кисело мляко, затова винаги се спирам върху сиренето и кашкавала. Най-много харесвам тези, които се произвеждат от фирма Lacrima. Не съм експерт в областта на сиренарство и не мога да ви кажа кое прави продуктите на Lacrima толкова вкусни, но наистина са такива. Препоръчвам да ги опитате вместо да ми вярвате сляпо. Все пак има истина в думите: око да види, ръка да пипне.

Сега да се върнем на темата: сладки или солени палачинки?

Разбира се, че сладките са по-предпочитани и особено когато ги хапваме под формата на десерт. Стане ли дума за закуска обаче, наистина ли предпочитате шоколада пред сиренето? Сериозно ли? Все пак закуската е най-важното ядене за деня. По-добре е, ако тя е богата на хранителна стойност и да ви носи пълноценна енергия. Шоколадът е прекрасен, вкусен и апетитен, но той съдържа прекалено много захар и все си мисля, е не е най-удачният избор, когато говорим за пълноценна закуска. Докато комбинацията от палачинка с плънка от сирене и кашкавал ще ви достави не малка доза калории, които да ви дадат силен старт от сутринта. Добавете към плънката малко шунка или пушено филе и ето я енергийната бомба, от която се нуждае всеки мъж за начало на напрегнатия си ден.

Google+ Comments