Колекторска фирма ЕОС Матрикс ми помогна да се справя с дълга си

На всеки се е случвало поне веднъж да изпадне във финансово затруднение и със сигурност знае, че никак не е приятно. Проблемът при мен беше, че бях изтеглил бърз кредит, а след това дойде и неочаквана загуба на работното ми място, поради фалит на фирмата. Известно време успявах да покривам вноските по кредита си, но обезщетението от Бюрото по труда едва ми стигаше да си покрия разходите, а работа не можех да си намеря. Не след дълго се принудих да не си плащам вноските. И обаждането не закъсня. Колекторска агенция ЕОС Матрикс беше изкупила моето задължение от фирмата за бързи кредити и очакваше от мен да си го покрия.

Тук трябва да направя една голяма скоба. В България сме свикнали, че подобен тип компании са един вид „мутри“, които по насилствен начин, едва ли не със заплахи и рекет, те принуждават да си изплатиш натрупаното задължение…
Първоначалната ми реакция, когато чух гласа на служителката да се представя, беше притеснение от това, че ми звънят от такава фирма. Наистина се стреснах, че нещата са отишли чак дотам, но продължавайки да разговарям с нея, успях да се поуспокоя и дори се обнадеждих, че в крайна сметка ще успея да се разтоваря и от това неприятно задължение.

Всъщност, служителката на фирмата подходи към мен с неочаквано за мен разбиране. Опита се да разбере каква е причината да спра да обслужвам кредита си и ми предложи няколко различни варианта да изплатя задължението си на вноски. Почувствах се по-спокоен. Защото разбрах, че тя не се опитва да ме притесни или принуди по някакъв злонамерен начин, а с човечност и разбиране се опита да ми помогне да се справя с проблема си.

Тази ситуация ме накара да се замисля как в България имаме негативна представа за колекторските фирми, а всъщност моя сблъсък  с ЕОС Матрикс беше повече от положителен за мен. И реших да проуча компанията. Оказа се, че тя  работи в България от 2002-а и е част от немска международна финансова група – EOS Group (централата ѝ е в Хамбург).

Колкото повече научавах за компанията, толкова по-привлечен бях от нея, тъй като те спазват сериозен етичен кодекс, на базата на който осъществяват контакта с клиентите.

Накрая разбрах и че набират служители по събиране и управление на вземания. А условията, които предлагаха, бяха повече от примамливи – с възможност за заетост на пълен или на половин работен ден, трудов договор, основна заплата плюс бонуси, допълнителни социални придобивки като ваучери за храна и т.н. Казах си –„Защо не?“ и кандидатствах при тях за работа.

Сега съм част от голяма международна компания, която предоставя на служителите си обучения, възможности за развитие и много добри условия на труд. А най-ценното за мен е удовлетворението, че съм успял да помогна на хора в затруднено положение да се справят с него.

Google+ Comments