Какво трябва да знаем преди да боядисаме?

Боядисването е най-лесният начин да промените интериора на дома си. Колкото и да сте пазили апартамента си няма как да остане непокътнат, ако не сте правили ремонт две, три, четири или повече години. За много хора, ремонтите са свързани с много нерви и разходи, но винаги трябва да помислете за крайния резултат, който може да е прекрасен. Важно е да знаете, че тютюнопушенето в помещението не просто съсипва стените и мебелите, а създава токсична среда, която е вредна за здравето. Затова, ако сте пушачи и вече апартаментът ви е пожълтял, време е за промяна на интериора и навиците. Винаги може да намерите място, където да пушите, за да не замърсявате мястото, в което живеете.

За да мине всичко подобаващо ще ви дам няколко съвета за самия процес. Надявам се да са ви от полза.

Много по-лесно ще успеете да боядисате една стая, ако тя е празна. Затова се постарайте да сложите мебелите в средата на стаята и да ги покриете добре. Важно е да имате достатъчно пространство и видимост в цялото помещение.

Цветът. Тествайте го. Трудно е да си представим как точно ще изглежда цветът, колкото и богато въображение да имате необходимо е да тествате, преди да сте пребоядисали всичко. Тестерите за бои са на достъпни цени и са много практични в избора на подходящ нюанс.

Позволете на цветовете да навлязат в живота ви. Вярно е, че понякога прекалено наситените и ярки цветове могат да са непоносими, но и скучното бяло и бежово са отдавна демоде. Намерете баланса и ще се видите колко различен и приятен вид ще добие дома ви.

Стигнахме до четката и валяка. Не пестете пари, за боята или материалите, които ще използвате. Все пак, ще гледате творението си всеки ден и за дълго. Затова е важно да е качествено направено. Съвет: Винаги използвайте четката преди валяка. С нея обхванете трудните места и ъгли, а с валяка довършете останалото. Така шансът от гафове „драстично“ ще намалее.

Най-важното от всичко е да боядисвате с желание и любов, тогава винаги резултатът е страхотен.

Google+ Comments