Концерти

crowdОня ден спорехме с един приятел дали си струват парите за концерти на любими звезди или групи. Той беше категоричен, че концертът е незабравимо изживяване и винаги си струва, колкото и да са скъпи билетите. Аз обаче имам по-специално мнение по въпроса и смятам да ви го изложа.

Искам да започна с това, че за мен почти всичките концерти на любими групи или певци, които съм посетил, са били пълно разочарование. По няколко причини.

Първата, със сигурност сте я забелязали – дали заради шоуто, или просто защото така им харесва, но повечето и певци, и инструменталисти обичат при изпълненията си на живо доста да импровизират и много често не можем да разпознаем любими хитове, които сме слушали години. Да не говорим за това, че обикновено някой запален фен реве заедно с групата като луд и наистина не може да се чуе нищо.

Втората причина, поради която се въздържам от концерти, е, че обикновено преди да дойдат големите звезди, има подгряваща група, която винаги е на светлинни години от титулярите. Дайте да си кажем истината – ако съм отишъл на концерт на Металика, последното нещо, което бих искал да ме подгрява, е Д2 – с цялото ми уважение към тая група.

И трето, организацията на подобни събития – поне в България – продължава да е на толкова ниско ниво, че по-скоро образува нерви на меломаните, отколкото приятни усещания.

Затова съм толкова скептичен към концертите на живо. И ако трябва да бъда докрай честен, бих дал пари за групи и изпълнители, които залагат много повече на шоуто, отколкото на гласа си – тогава си струва.

Иначе, ако искаш да чуеш качествен звук и изпълнение – вкъщи.

 

Google+ Comments