Не гледайте часовника, става по-зле

R_C_Wall_ClockИма една мисъл, според която “Щастливите хора не носят часовници”. По тази логика колко са обаче хората, познали истинското щастие? Малцина може би…

В днешно време, ако не хвърляш по няколко погледа на ден към часовника и не си сверяваш тайминга, образни казано си “обречен”. Графикът на днешните хора е разграфен на минути, часове, задачи и какво ли още не.

Едно нещо ще ви кажа обаче от моя личен опит. Колкото повече си гледате часовника, толкова по-зле става. Ако броите оставащите минути, те ще минават все по-бавно. Ако сте на изпит и смятате колко малко време имате, то главоломно ще става все по-малко и по-малко. Ако ви е скучно и искате да се махнете отнякъде, то оставащото време ще ви се струва безкрайно.

Затова не гледайте…

Пишете си задачите от теста, вършете си работата или каквото там имате, но не гледайте колко време имате до края. Това само ще ви изнерви допълнително, ще ви напрегне и може да ви разфокусира. Опитайте няколко пъти да издържите на импулса да погледнете в часовника си. Може да ви е трудно в началото, но след това ще усетите, че все по-рядко поглеждате и времето ви минава все по-приятно и безпроблемно. Работите по-съсредоточено и сте по-спокойни. При мен поне така се получава. Дано сработи и при вас.

 

Google+ Comments