Не се поддавайте на външни влияния

tricks-manipulate-youСмятате ли, че младите  хора се поддават по-лесно на външни влияния и са по-лесни за манипулация? Вероятно, да, ако съдя по себе си. Вярно е, че вече имам натрупана доза житейски опит, но все пак спадам към по-младата прослойка на страната ни.

И понеже често чувам, че точно моето поколение и тези след нас са “бъдещето на България”, искам да попитам младите хора: Податливи ли сте?

Много е важно да си отговорим на този въпрос, защото той може да повлияе на бъдещето ви. Вярвам, че всеки човек има глава на раменете си и трябва да отговаря лично за нещата, които е казал или направил, но кога има изключения от правилото. Първо, си тинейджър и тепърва се учиш да разбираш света около теб. После навлизаш в света на работещите и изпадаш в ситуации, в които не винаги знаеш кое е правилно и кое грешно. Може да направиш грешен избор, защото така са те посъветвали или защото не си бил способен да прецениш кое е правилно и кое не в момента. Понякога младите предприемат действия, от които след това се срамуват или им е неудобно, но са ги направили от липса на опит.

Затова питам, по-податливи ли са младите? Те са все още необиграни, често нямат база за сравнение и не знаят кое е най-доброто в дадена ситуация. Може би, да… но дори и без достатъчно опит можем да разсъждаваме, нали. Можем да си задаваме въпроси като: Манипулират ли ме в момента?, Ще искат ли нещо от мен в замяна?, Това ли е най-правилното в случая?

Google+ Comments