На саме със себе си

25-apr-introvert-web-sizeИма хора, които са по-интровертно насочени. Те са по-асоциални, не говорят много и предпочитат да слушат, вместо да са център на вниманието.

Някои дами може да решат, че подобни качества са характеристика на дадена зодия или пък признак на асцендента на някои човек. Дали? Може би, но в случая не е важно откъде идват, а какво означават.

Тези хора не са лоши, нито означава, че не ви харесват и не искат да общуват с вас. Напротив, те са любопитни и интересни личности, но от по-затворен тип. Имат какво да кажат, но няма да го кажат веднага. Понякога им е необходимо да изпуснат парата или да ги подтиквате да говорят, за да чуете повече от две думи от тях.

Познавам едно такова момиче. Много е мила, винаги е готова да ти помогне, но е много локонична и изглежда сякаш не желае да говорите, а се старае да приключи разговора по-бързо. Но не е така! Тя чисто и просто не говори празни приказки. Питайте я дали слуша музика и ще ви отговори просто с едно “Да”. Питайте я откъде идва в момента и ще каже “Училище”. Без подробности, без приказки… Сещате ли се за хора като моята позната?

Тези персонажи по принцип предпочитат да остават насаме със себе си. Радват се, когато са сами у дома и няма кой да им пречи. Не разговарят с непознати, не общуват с хората до тях в рейса или влака. Не задават безсмислени въпроси и са малко затворени. Знаете ли какво обаче? Ако успеете да бутнете стените им, всъщност са много приятни хора. И няма да съжалявате, ако имате един такъв приятел.

Google+ Comments