Отпуска по празниците

1078874_word_work_on_the_dicesЗа много хора днес е последният работен ден от годината. Нали знаете, след днешния петък остават едва четири работи дни до, ехе, далечния 5-и януари. Познавам не един и двама приятели и познати, които са си пуснали тези четири дни като отпуска и ще си починат наистина стабилно, докато дойде време да поставят началото на новата работна година.

Признавам, че и мен самият ме блазни идеята за толкова дълга почивка, но се замислих логично по темата и стигнах до следния извод. Нямам планове да пътувам някъде, не съм решил какво ще правя за празниците… защо да си пропилявам почивните 20 дни платен отпуск на година само за да удължа така или иначе дългата почивка. Мисля, че ще имам нужда от тези почивни дни в по-тежки времена. В крайна сметка какво са четири работни дни за две седмици. Достатъчни са, за да не изляза от форма и достатъчни, за да си почивам през останалите пет дни в седмицата.

Въпрос на избор е, но аз предпочетох да работя през следващите и по следващите понеделник и вторник. Близкото бъдеще ще покаже дали решението ми е било правилно.

Google+ Comments