Парти за край на лятото

Колкото и да не ни се иска, и лятото си има своя край – поне в България е така. Но натъжаващият факт не ни пречи да го изпратим подобаващо. Как ли – чрез парти. В следващите редове ви давам няколко идеи за щури забавления, които ще ви осигурят още малко слънчеви и незабравими спомени.

За осъществяването на първото предложение са необходими зелени площи, няколко одеяла или пуфове, екран и ток. Всичко това плюс малко храна и свежи напитки – ще са необходими за киновечери на открито. Тук може да импровизирате и в задния двор или на голямата тераса да извадите телевизора. Поканете любимите си хора и гледайте любимия забавен филм.

Нещо малко по-щуро, но също толкова весело, е сладоледеното парти. Влезте в ролята на мастър шеф и пригответе домашно ледено изкушение. Разнообразете с нещо здравословно, нещо шоколадово и комбинация от двете. Ако не ви се занимава, то поръчайте доставка до дома и ги сервирайте при вече събралите се гости. Нещо много важно – не забравяйте да хапвате бързо, защото както лятото, и сладоледът не чака.

Третата идея е свързана с традиционното грил барбекю. Тук може да импровизирате с пица или паста. Но заедно с храната, подгответе и различни по вид питиета. Предлагам ви да заложите на коктейлите като сангрия, джин с тоник, аперол и дайкири. Важно е да има охладени алкохолни течности, които вдигат градуса и настроението. И перфектно допълват идилията с храната.

И като за финал, завършвам с идея за пикник. Но той не е обикновен, а е на плажа и то по разсъмване. Защо ли – защото след парти вечер, трябва да похапнете и да подходящо посрещнете едни от последните красиви изгреви от лятото. Наздраве!

Google+ Comments