Плуване с делфини

Просто нямах търпение да ви споделя за последното ми изживяване, което е и сбъдната мечта. Аз съм изключително горд, щастлив, радостен и не знам още как да опиша състоянието си, защото имах възможността да играя и плувам с делфини. За това върховно изживяване искам да благодаря на приятелите ми, които ми направиха най-невероятния подарък за рождения ми ден.

За плуването с делфини не бях в Дубай или друга екзотична и скъпа дестинация, а в нашата морска столица – Варна. Както вече споменах, получих като подарък за поредната отброена година на Земята ваучер за близък досег с делфините в Делфинариум Варна. Въпреки че заради пандемията не знаех дали ще успея да използвам тази година изненадата си, накрая все пак се оказа, че мога да запазя конкретна дата.

Така преди две седмици се отправих към делфинариума. Трябваше да имам бански, хавлия и усмивка за срещата с делфините. След като се събрахме група от 6 човека, ни пуснаха в съблекалните, за да се подготвим за водни подвизи. Преминахме през задължителното дезинфекциране с препарати, за да не вкараме зарази в басейна на бозайниците. Също така, трябваше да свалим всички часовници, гривни, пръстени и обеци, защото чрез тях може да нараним кожата на животните.

И така, дългоочакваният момент настъпи. Преминахме през инструктаж и запознаване с делфините. С нас бяха Йоана и Бимбо. Първо ни представиха някои от номерата си, а после и ние влезнахме при тях в басейна. Здрависахме се ръка с перка, играхме волейбол с голяма надуваема топка, давахме си целувки, плувахме, танцувахме заедно… Като пиша тези редове и искрено се вълнувам.

Един час премина неусетно и не ми се искаше да свършва. Толкова бях впечатлен от интелигентността и забавата с делфините, че усмивката не можеше да слезе от лицето ми, дори и сега е така. Препоръчвам ви да инвестирате в подобно изживяване, защото е неописуемо. За вас, да децата ви, за близките ви – няма да съжалявате, просто си вземете билет и се насладете на невероятно емоционални моменти.

Google+ Comments