Да направим добро впечатление по Skype

Ситуацията, която ни връхлетя като торнадо в началото на годината, наложи и по-продължителния ни престой вкъщи. На много хора се наложи да работят от home office, за да запазят работата си и да предпазят себе си и близките си. Аз също метафорично пренесох офиса в дома си, като продължих задълженията си по каналния ред.

Работата ми налага непрестанни срещи, но благодарение на съвременните технологии спокойно успях да ги провеждам чрез видео разговори в Skype. Без значение, че бях вкъщи, аз се стараех да направя добро впечатление и срещите да изглеждат максимално професионални.

Първо започнах от профила си. Сложих снимка, на която имам делови вид и смятам, че вдъхва доверие. След това въведох кратка информация за заеманата от мен длъжност и фирмата, за която работя.

Преди да започне самият разговор по Skype, избрах най-подходящото място за провеждането му. Прецених, че не е нужно човекът отсреща да гледа семейните ми снимки, затова ги преместих и оставих фона зад мен чист, за да избегна излишно разсейване. Облякох се така, както бих изглеждал ако срещата беше лична.

След като започнахме разговор, се стараех да гледам събеседника си в очите и да бъда концентриран върху това, което казва. Водех си записки, но предварително попитах дали е удобно и дали звукът от клавиатурата няма да му пречи.

Подходих сериозно към бизнес срещата си по Skype, като си представях, че се състои лице в лице и нещата минаха повече от добре.

Google+ Comments