Пролетна почивка край Велинград

И аз като повечето трудещи се хора нямам търпение час по-скоро да дойде Великден и да се започнат тежките маси и софри, с агнета, салати, мезенца, курабии, козунаци (ура!)… Тази година добрата новина е, че ще почиваме цели 6 дни покрай празника – чудесен повод да избягаме извън прашния сив град и забързаното ежедневие.

За вас не знам, но аз се спрях на варианта почивка сред природата на Велинград. Приятели горещо ми препоръчаха мястото, защото било изключително красиво, дивно еко селище, а обслужването се откроявало с гостоприемство и уют на достъпни цени. Освен това местността се харектеризира с много природни дадености и паметници на културата и историята.

Реших, че шестдневна ваканция там ще ми се отрази изключително ободряващо и тонизиращо. Сега повечето от вас ще ме попитат: „Млад човек си, няма ли да ти доскучее почти седмица далеч от цивилизацията?“ Обаче аз съм проучил ситуацията: вилите и хотелът освен удобствата и вкусотиите, с които глезят своите гости, разполагат и с подходящите условия и бази за риболов, конна езда, велотуризъм, офроуд приключения и туристически походи. Чудно, а?

Така след изпълнен с положителни емоции и движение ден, с бойната групичка, с която сме резервирали част от селището, пиенето, яденето и раздумките ще са ни още по-сладки, а безделието – още по-заслужено.

Айде да идва вече 1 май, че аз отсега съм на диета, за да си запазя място за великденските деликатеси. Ако нямате все още планове за идната ваканция, присъединете се! 🙂

Google+ Comments