Ремонт през зимата?

Хайде да ви се похваля! Оказва, че ще ставам чичо! Е, не истински чичо, по-скоро задочен. На един приятел жена му забременя и в средата на лятото ще я очакваме да роди. Новината е много хубаhome-repair11ва и всички много се зарадвахме, когато разбрахме. Бъдещият баща се въодушеви най-много и започна да крои какви ли не планове за близкото бъдеще. Дори реши сега, в най-големите студове да започва ремонт!

Понеже апартаментът, в който живеят с жена му, е сравнително малък и няма втора спалня, планът как да се “направи” такава беше бързо-бързо съставен. Текущата кухня ще се измести в хола, където пък ще се пригоди пространство за малък бокс и ще се раздели с нещо като барплот. Стената към терасата в другия край на стаята ще се бутне, за да се удължи пространството и да не стане холът твърде малък. Воала!

А междувременно как ще се живее в този апартамент, питам аз? Холът трябва да се изпразни на 100% преди да се прави каквото и да било. Местата, откъдето ще минава новият водопровод, трябва да се изкъртят, което пък създава огромен дискомфорт. Докато не се изгради новата кухня, старата не може да се премахне, защото семейството ще се принуди да си мие чиниите в банята и да се чуди къде да си подреди хладилника с всички неща по шкафовете. Най-добрият вариант би бил да се изпразни целият апартамент, за да може майсторите да вършеят на воля. Остава обаче въпросът къде да се настанят бъдещите родители през това време? Да се търси квартира за 2-3-4 месеца е неуместно, защото на повечето места се сключва договор за година или поне за половин година. Да отидат на гости на някого за толкова дълго време е неудобно и създава доста ядове. Да се правят ремонти, след като се роди бебето, пък е направо налудничево, моментът за подобни действия е сега.

Ще видим какво ще реши моя приятел. Надявам се да намери някакъв компромисен вариант, който да е удобен. Предполагам обаче, че ремонтът ще става бавно и поетапно, като мебелите от едната стая ще се местят в друга и всичко ще се случва, докато с жена му продължават да живеят в апартамента. Стискам им палци и знам, че ще се справят. И аз ще им помагам с каквото мога, защото искам през лятото да видя с очите си заплануваната детска стая за новороденото малко човече.

Google+ Comments