В какви ситуации помагат колекторските агенции като ЕОС Матрикс?

За всеки собственик на бизнес е много важно да подбере добре своите партньори. За мое най-голямо щастие това, че се доверих на колекторска агенция ЕОС Матрикс, беше най-правилното решение, което съм взимал.

Имам бизнес за производство на хамаци, надуваеми дюшеци, рибарски столчета, палатки и други подобни приспособления за къмпинг и плаж. Разполагам с малък екип от няколко много добри шивачки, които изпълняват поръчките и още двама сътрудници, с които заедно движим административните и рекламни неща. И тъй като стоките ни са изключително качествени, съответно и цената е по-висока. Поради тази причина за по-големи поръчки, предлагаме и някои от продуктите ни на изплащане. Това обаче крие огромни рискове.

В един момент стана така, че няколко от редовните ни клиенти забавиха плащанията си, а сами разбирате, че това, за малък бизнес като нашия, е доста притеснително. Опитахме се да се справим сами с неприятната ситуация, да се свържем отделно с всеки клиент, да запазим отношенията си с тях и въпреки това да получим полагащите ни се пари.

Цялата тази процедура ни отнемаше много време, а и не мога да кажа, че се справяхме добре. До момента, в който не се свързахме с колекторска агенция ЕОС Матрикс за помощ.

За наше най-голямо щастие те поеха управлението на нашите просрочени вземания и по този начин не само ни освободиха от ангажимента ние да се занимаваме с това, но и получихме възможността да се съсредоточим върху основната дейност на фирмата и да разработим нови продукти, които да пуснем в продажба.

Благодарение на отличната работа на служителите от ЕОС Матрикс ние си повишихме ликвидността, а постъпилите средства използвахме за различни подобрения както по материалната база, така и по развитието на бизнеса. По този начин наехме още шивачки и спечелихме още редовни клиенти.

Това е моята кратка история за това как правилните партньори помагат да се развиваш и растеш. Не можеш да се справяш сам, поради простата причина, че не си специалист в дадени области и най-много да влошиш нещата още повече. А ЕОС Матрикс са истински професионалисти.

Google+ Comments