Със или без тераса?

Продължаваме да сме в ремонтно настроение. Много удачно за летните месеци, когато хората обикновено на по плажовете. Но ние си се забавляваме усилено в това да си превърнем дома в нещо, което искаме да бъде наистина “дом”.

Та следния казус силно ни вълнува през последните дни. Тъй като помещението на всекидневната не е особено голямо (все пак говорим за ново строителство), а терасата в апартамента е само една, се чудихме дали би било удачно да затворим терасата и да я вкараме в жилищната площ на стаята.

Наистина на пръв поглед елементарен въпрос, но колкото повече обсъждахме това, толкова повече не можехме да вземем конкретно решение, защото намирахме положителни черти, както в единия, така и в другия вариант.

От дена страна когато терасата се вкара в общото помещение, то се увеличава, има значително повече място за разположение на мебели и всичко онова, което искате да поберете във всекидневната. Но от друга страна не трябва да забравяте, че затварянето на терасата означава, че много по-трудно ще отоплявате или охлаждате помещението, тъй като най-вероятно съседите ви над и под вас, не са го направили. В същото време се лишавате от удоволствието през приятните дни да се възползвате от спокойна вечер “на въздух” в собствения си апартамент, а да не говорим, че сушенето на дрехи в помещение е повече от вредно за здравето (това ако нямате сушилня, разбира се).

Отчитайки тези фактори, претеглихме нещата и ние лично решихме да не вкарваме терасата в апартамента. Просто ще бъдем по-гъвкави с решенията за обзавеждането.

Google+ Comments