Васил Лазаров и когато качеството на продуктите има значение

Може би заглавието на днешната ми статия може да ви се стори малко странно, тъй като всеки от нас си мисли, че държи на качеството на продуктите, но реалността май е различна. Неслучайно споменавам и името на Васил Лазаров, който е собственикът на Вивекта БГ ЕООД. За мен една фирма отразява разбиранията на своя собственик и когато човек наистина държи на качеството и клиентите си – това си личи във всеки един аспект на неговата работа.

В днешната история става въпрос за месо. Да, оказва се, че аз години на ред не съм знаел какво месо да купувам. Но нека започна от самото начало.

Тази година поради професионални ангажименти или просто мързел, закъснях с пазаруването за великденските празници. И понеже не съм привърженик на агнешкото месо, исках отново да заложа на традиционното свинско и да приготвим вкусно ястие за празника. Оказа се обаче, че в първия почивен ден от дългия уикенд е абсолютно невъзможно да намериш хубаво свинско, останало по супермаркетите и магазините в квартала ми. За кратко се чудех какво да правя и как да сменя менюто, което бяхме решили да приготвим, за да посрещнем гостите си. После обаче се сетих за мой приятел, който работи на търговиите. Казах си, че той няма как да не ми намери хубаво свинско месо. Свързах се с него и той ме инструктира бързо да отивам, че едва ли ще може да ми пази месото дълго време. Когато пристигнах, приятелят ми ме посрещна с широка усмивка и много хубаво парче охладено месо. Каза ми, че няма да съжалявам и че от тук нататък само такова месо ще купувам. Позасмях се неразбиращо, платих си месото, благодарих на приятеля си и се прибрах при половинката си. Когато дойде времето да приготвяме празничния обяд и по-скоро да го консумираме – разбрах за какво говореше моят приятел. Месото беше толкова добро, че все едно бяхме използвали съвсем различна рецепта за приготвянето му.

Думите на моя приятел не спираха да кънтят в съзнанието ми и реших да се поразровя и да науча повече за произхода на това месо, тъй като качествата му значително се различаваха от тези на месата, които съм купувал до този момент.

Разбрах, че месото се внася от фирма Вивекта БГ ЕООД, а производител е световноизвестната датска компания Даниш Краун. Оказа се, че тази фирма е най-големият преработвател на свинско в Европа и най-големият износител на свинско в света.

Вивекта БГ ЕООД внася на българския пазар също и замразени бланширани картофи от McCain Foods Limited, един от най-добрите зехтини на световния пазар с марка Urzante, замразени зеленчуци и плодове и всякакъв вид замразени меса.

Google+ Comments