Вече не ме боли глава

В ежедневието изключително често ми се случва да ме боли глава. Най-честите причини при мен са смяна на времето и температурата, напрежение, прекалено много работа. Но в такива случаи не се стремя веднага да изпия хапче, за да облекча болките си, а се опитвам да изтрая колкото се може повече. Това мое схващане е водено от идеята, че организмът привиква към медикаментите и в един момент просто няма да действат. Затова имам няколко трика, които правя преди да пия хапче.

Набавяне на достатъчно количество вода в организма

Често от дехидратация започва не само да ме схваща главата, но и да хълцам. Затова появят ли се тези два симптома, веднага започвам с поемането на течности. Дневната ми доза е поне 1,5 л.

Прием на витамини

Често главоболието е в резултат да изразходването на много от витамините в тялото. Поради тази причина похапването на свежи плодове и зеленчуци често помага. Резултатът идва до час, докато започнат да се усвояват. Може да са малко бавни, но пък за сметка на това са пресни и действат ободрително.

Движение

Моята работа е в офис и както може да се десетите, движението е силно ограничено. Затова при главоболие започвам да се раздвижвам, разтягам или просто разхождам в рамките на няколко минути. По този начин кръвта се движи и тялото започва по-лесно да се справя с токсините.

Почивка

Накрая, но пък първо по важно, е времето за почивка. Ако болките идват от преумора или прекалено много задачи, то взимането на кратка почивка за глътка свеж въздух или някое от изброените по-горе действия, трябва да се случи. Това е най-сигурният начин, че главата ще си почине.

Google+ Comments