Винаги има какво още да бъде измислено

Мислите ли, че живеем в пренаситен свят? Склонни ли сте да изпадате в тягостни настроения, защото е възможно един ден просто да няма място за вас и вашите умения? Страхувате ли се за работата си, защото автоматизирането все повече навлиза в живота ни и един ден за всички механизирани процеси ще е необходим само един човек, който да натиска бутони “Старт” и “Стоп”, вместо множеството ангажирани в момента работници? Разбирате ли нещо от IT, или за вас това е съвсем чужда материя, която ви е коренно непозната? Не се притеснявайте, има още много подобни хора.

ideaАз съм като вас. Всеки ден се събуждам и се чудя кога ли всичко ще се промени. Кога ли светът ще стане неузнаваем  и ще се окаже, че нищо не е, каквото е в момента. Някой ден може и да се случи… Но усещате ли какво се случва сега? Постоянно се появява по нещо ново, което ни изумява. Сферата на информационните технологии се развива с огромна скорост и постоянно се реализират нови идеи. Живеем в свят на иновативност, в който почти всичко е възможно и не, не смятам, че всичко е вече измислено. Ако беше така, щяхме да се намираме в състояние на застой, а всъщност човечеството се развива с много бурни темпове през последните години. Истината е, че според мен не е толкова трудно да преуспееш, стига да си любознателен, старателен, дисциплиниран и да искаш да знаеш. Кой каквото знае, все някога отнякъде го е научил. Няма кой да ви налива знания в главата с фуния, ако вие самите не искате да се научите на нещо ново.

И може би, само може би, ако започнете да се усъвършенствате достатъчно в определена насока, ще ви хрумне някоя гениална идея, чието осъществяване ще промени живота ви завинаги.

Google+ Comments