Вкусотиики, бабини магиики

grandmacookingЕх, на баба манджите! Колко човека сте чували да въздъхват по този начин? Никой не може да готви като баба, никой не ти угажда на кулинарните желания повече от баба и няма къща, от която да си тръгваш с толкова издут корем, с какъвто си тръгваш от дома на баба. Винаги има допълнителна порция, винаги всичко е домашно приготвено и ароматно. Повечето от вкусотиите ти напомнят за детството и летата, които си прекарвал в къщата на баба.

Може би това е и причината винаги да въздъхваме с носталгия по бабините гозби, не мислите ли?. Вкусът и ароматът им ни връща назад в миналото, когато бяхме безгрижни деца и по цял ден играехме игри и се прибирахме умрели от глад. Още от вратата ни лъхваше приятен аромат и разбирахме, че вечерята е почти готова. Ммм, колко ни се услаждаше тогава!

Спомени, спомени… събуждат ли се подобни и у вас, когато отидете вече пораснали на гости на баба? Когато опитате пак нейната специална пупара за юнаци, папатник за шампиони и макарони на фурна за… най-послушните например.

Не знам за вас, но мен ме налегнаха толкова много спомени, докато пиша този пост, че мисля още довечера да погостувам на баба си.

Google+ Comments