Наистина ли се нуждаете от уеб сайт

Наистина ли се нуждаете от уеб сайт?

Със сигурност сте попадали на различни доводи защо всеки бизнес е необходимо да има уеб сайт. Реших да не се оставям на заглавията и да разгледам въпроса в дълбочина. Наистина ли, един бизнес няма да оцелее и ще бъде задминат от конкуренцията, ако не притежава уеб сайт?

Първото, което ми хрумна като идея беше, че в квартала ми има много малки магазинчета, които не притежават уеб сайт. Естествено, всички те нямат и особено голям оборот, нито пък са известни в целия град. Следващият довод, върху който се спрях беше, че тези квартални магазинчета не разполагат с персонал, а в тях работят само собствениците им. На база на това, изглежда че или не им достигат приходите за наемане на работна ръка или няма чак толкова много работа, като за втори човек.

Какви биха могли да са причините да си направите уеб сайт?

Ако се разтърсите в интернет ще откриете много компании, които предлагат да ви направят професионален уеб сайт, като тази в Swd.free.bg, която изработва сайтове и се занимава със SEO оптимизацията им. Със сигурност, фирми като тази, си разбират от работата, въпросът е наистина ли всяка малка фирма има нужда от сайт? Една от причините, според мен, много малки компании да присъстват онлайн е желанието им да се разширят и да си повишат оборота. Безспорно, голяма част от клиентите са онлайн и търсят стоките и услуги първо там, после навън, като физическа локация. Освен това, много млади хора твърдят, че е изключително съмнително, една фирма да няма сайт. Изглежда им така, все едно тази фирма не иска да бъде разпознавана и има някакъв вид незаконна дейност. Според мен, това е и до голяма степен причината, освен електронни магазини, хората да поръчват за фирмите си, изработка на фирмени сайтове, които да служат като визитка. В Bgonair.bg са публикували много подробна статия, за основните причини според тях, които водят до желанието да имате онлайн присъствие и то именно чрез уеб сайт. Като цяло, предоставянето на информация е водещо, а не толкова продажбите. Но когато хората са доволни и са получили желаната информация, следващата им стъпка е извършването на покупка.

Google+ Comments