Спортните успехи сплотяват

Българите сме особено племе и със сигурност няма човек, който да може да докаже противното. Даже точно обратното – обичаме да си изтъкваме недостатъците и постоянно да мрънкаме как за нищо не ставаме, колко сме били злобни един към друг и как “тази държава за нищо не става”. Но има едни особени моменти, в които нацията ни се обединява. И това са спортните успехи, които за съжаление са все по-голяма рядкост. За това има съществена причина, но няма да навлизам в тази тема. Само ще спомена, че остарелите бази и липсата на достатъчно финансиране и препарати за възстановяване, правят нашите спортисти истински бойци, защото на практика липсата на подходящи условия ги правят неконкурентноспособни.

Днес обаче сме заедно, защото един млад българин ни накара да се гордеем. Накара ни да се чувстваме добре от факта, че живеем в тази малка страна и въпреки, че никой от нас няма абсолютно нищо общо с успеха на Григор Димитров, изпитахме особена гордост от националната си принадлежност.

Млад и изключително талантлив, Григор се развива пред очите ни от години насам. За тези, които не следят тениса и съответно развитието на първата ни ракета, ще кажа, че със спечелването на този турнир Димитров стана 3-ти в световната ранг листа. Това е върхово постижение за българския мъжки тенис и е нормално да е голяма новина в родните емисии.

Развитието в поведението и играта на родния ни тенисист си личи с всеки удар който прави. Тенисът е тежък индивидуален спорт, който изисква много тактическа мисъл, значителни физически способности. Играта на Григор претърпя значително развитие и най-после намери правилният треньор и екип, с които да успее да развие потенциала си.

Пожелаваме му успех и много се надявам, че ще задържи положителната инерция и ще постига все по-добри резултати за напред и по този начин ще продължава да ни радва и да ни кара да се чувстваме все по-добре от факта, че е българин.

Google+ Comments