Трикове за премахване на тапети

Слагането на тапети е вдъхновяващ процес, защото стените се превръщат в произведение на изкуството. Какво се случва, когато искаме да ги премахнем?

Премахването на тапети e продължително и доста скучно занимание. Затова преди всичко е важно да се заредим с необходимото търпение. Много хора използват остри предмети, които нараняват стените и така работата става двойна или тройна. Хубаво е да направим малки дупчици, които да помогнат на водата да се разпространи и наслои хубаво, но трябва да сме много внимателни. Първо е необходимо да напоим хубаво с вода, после започва постепенното отлепяне.

Ако тапетът е прекалено стар, може да изпитаме доста големи затруднения, затова има някои трикове, които може да използваме. Например да добавим омекотител или прах за пране. Когато омекнат ще ни е по-лесно да ги свалим. Съществуват и специализирани продукти, които са също добър избор. Каквото и да става не забравяйте, че най-важното е да не се отказвате и да сте добър екип от възможно най-много хора.

Въпреки, че свалянето им е доста трудно,  в днешно време има наистина страхотни тапети, които могат перфектно да паснат на интериора ви, така че не се отчайвайте и си лепете на воля.

Google+ Comments