Новата партия БНО и националните интереси

Разбрах, че наскоро е била основана една нова партия – БНО или „Българско национално обединение“. На пръв поглед нищо особено – в „свободната ни демокрация“ такива никнат всеки месец с какви ли не користни цели – видяхме вече покрай РЗС и Атака що е то политически инженеринг :)20

Председателят на новата партия - Георги Георгиев
Председателят на новата партия – Георги Георгиев

Да се надяваме, че при БНО нещата ще са различни, защото засега изглеждат обещаващи. Млад човек с ценности и идеали начело и без досадна наивност, която да го направи лесна плячка за големите акули в политпартийния апарат и техните ченгесарски, задкулисни методи. Поне с такова впечатление останах аз от председателя Георги Георгиев, гледайки предаване с него в ТВ7. А мога да се похваля с това, че не се е случвало досега някой политик дори от малкия екран да ме залъже, защото колкото и да тренира, няма как да е толкова добър актьор, че да успее да фалшифицира спонтанната искреност, която се проявява само ако е в унисон с краткосрочните му и дългосрочни лични цели и мотиви.

Новата партия се обявява в защита на интересите на България и не се опитва да се позиционира по морално остарялата вече политическа скала – ляво-дясно.  Невежи са хората, които все още се водят по нея – нужни са гъвкави политики, целещи се в решаването на реални проблеми в името на хората, а не фалшиви идеологически решения, основани на догматични калъпи.

Освен това в сайта на партията се казва една болна истина, която игнорираме:  “Младите могат, но не знаят как. Старите знаят, но не могат”. Това е порочният кръг, в който се въртим.  24 години след своеобразната „мирна революция“, на жълтите павета трайно са се установили бивши агенти на ДС, обвързани с мутробизнесмени лица, някогашни членове на БКП и деца на същите, които използват заучените си мръсни методи за окупиране на властта – властта като самоцел и добавка към собствената им личност и възможности, а не като отговорност и желание да подобриш нещо за сънародниците, семейството си, приятелите си и децата си, които би се радвал да останат в България.

Тези, които така и не емигрирахме ни крепи надеждата, че все още има хора с такива здрави ценности и желание за истинска борба в тяхно име.  Дано не ни разочароват!

Google+ Comments