Ново географско откритие

За откриването на нови континенти и земи сме чували хиляди истории, чели сме, учили сме. Донякъде може би ни се струва като приказка за далечни години. Към днешна дата с всички сателити и възможности на технологиите, планетата е почти напълно изследвана и откриването на нови територии звучи като фантасмагория. Може би ако бяха на Марс щеше да ни е по-реалистично.

Пригответе се, защото сега ще ви шокирам като ви споделя, че има открити около 7000 нови острова.

Къде се намират?
Локацията е страната на изгряващото слънце – Япония.

Как се стига до откритието?
Както може да се досетите от бройката, те са част от не добре картографирана част на островите около Япония. От 1987 г. са установени малко над 6 хил. острова, които за да отговарят на критериите, са били над 100 м в диаметър.

При по-подробно обследване се оказва, че има множество острови, които са самостоятелни, а не част от група, които също могат да се впишат като нови територии. Също причина за откриването на островите е, че заради вилната вулканична дейност в Япония, са се повили нови образувания. А по определението на ООН за самостоятелен остров, това трябва да е територия, заобиколена от вода, която остава над нея при прилив. Именно това е и главният фактор за разкриването на много от тях.

Какво следва?
Следва официалното им узаконяване, което ще позволи и на туристи да имат свободен достъп до новите острови. С тяхната бройка около Япония вече има регистрирани над 14 хил. късове малка земя. А вие бихте ли ги посетили – за мен дестинацията е екзотична от години, скъпа също, но и много мечтана.

Google+ Comments