Обратно в работническата класа

Чудите се с какво да се захванете. Много хора смятат, че да имаш свой бизнес е много лесно. Ставаш шеф и започваш да раздаваш заповеди. Не винаги всичко е такова, каквото изглежда.

Днес ще ви споделя моя личен опит и се надявам съветите ми да са ви от полза.

Каква е разликата между това да работиш като работник и това бизнесът да е твой?

Първо ще разкажа за това какво е да си работник: Предимствата са, че ако имаш този късмет, ще попаднеш във фирма, в която има установена йерархия, правила, професионализъм. Колективът е от хора, които са амбициозни, обичат работата си и знаят какво правят и го правят наистина добре. Тогава да си един „прост“ служител е истинско удоволствие, защото всеки ден можеш да попиваш знания от по-опитните си колеги, да се учиш да оцеляваш в корпоративна среда, което също не е толкова лесно и да добиваш все повече квалифицирани качества и умения, които след време ще струват скъпо. Чисто психологическите предимствата са много, защото работният ти ден и като цяло ежедневието ти ще преминават много по-подредено и ще имаш, така необходимата за всички хора, рутина. В тази повторяемост на действията, както и участието на човек в колектив, се крие сигурност. А, сигурността не е ли най-примамливото нещо на света?

Какви са недостатъците? Заплатата е един от основните фактори, които са проблем в днешно време в България. Всички сме наясно какъв е стандартът на живота тук и понякога наистина парите не стигат. Това кара много млади хора да заминат за чужбина или да опитат нещо различно и да пробват да направят някакъв собствен бизнес. Защото животът става все по-скъп, а доходите не се увеличават особено много. Всичко е въпрос на личен избор. В  крайна сметка най-важното на света е здравето и колкото по-малко стрес си причиняваме, толкова по-добре. Ако успеем да намерим златната среда, ще сме най-добре.

Google+ Comments