Топла Коледа

Коледа – думата, която ни сгрява сърцето. Щом само се сетим за всички вкусни блюда, за аромата на уют и събралото се семейство… За изненадите от подаръците, от преживяванията, от хората. Ах, как да не се разтопиш от умиление?!

Но днешният текст няма да е в подобен тип тематика. Той буквално ще е за топлината на Коледа – високите температури и ненормалното време през последните поне 5 години.

Като се върна назад в детството ми, нямаше година, в която през декември да не вали сняг. Дори си спомням идването на новото хилядолетие, в което осъмнахме с метър снежна покривка. Като деца ни се струваше супер забавно и може би и затова свързвам зимните празници със студ и лед.

По моя статистика, последната зима със сняг и то не точно по коледните празници, бе преди 6 години. А още преди толкова имаше и за 24, 25 и 26 декември. Звучи ми като чудо, защото и към днешна дата ми се иска да има снежец. Заради глобалното затопляне ли, промяната на полюсите или изместването на климатичните ширини, факт е, че сме в мираж за истинската зима.

Не ме разбирайте погрешно, не че съм такъв привърженик на разчистването на колата, размразяването й и карането в коловози, както и на дебелото облекло и непромокаемите обувки. Просто ми се иска поне за празниците да има сняг. Да покажем на децата си как да се спускат с шейна, а не да ходим по курортните писти. Искам бой със снежни топки и снежен човек. Както и снежни ангели и премръзнали от забава носове.

Тази година отново не се очакват ниски температури. Затова аз си пожелавам поне следващата година мечтата ми да се сбъдне. А вие какви коледни желания отправяте – до Дядо Коледа или до вас самите? Хайде, да си ги споделим в коментари и да се помолим от сърце да се превърнат в реалност! Амин!

Google+ Comments