За пръв път на мотосъбор

През почивните дни с приятели решихме да отидем на мотосъбор. Събитието беше не далеч от Сливен. Не съм толкова голям почитател на моторите, но като мъж няма как да не се вълнувам от високите скорости и адреналина, който се изсипва в кръвта при всяко по-екстремно преживяване, и те кара да се чувстваш невероятно жив.

Та, организирахме се рано сутринта и потеглихме. Докато пътувахме към въпросното място забелязах, че имаше доста голямо движение, разбира се, главно от мотори 😉 Съборът бе предвиден да се състои в близост до манастир, предполагам заради просторния терен и далеч от погледите на местните жители, които понякога се отнасят с доста неприязън към мъже в кожа с агресивни краски. Разбира се, типично по балкански, пътната отсечка към мястото беше затворена за движение, така че се наложи да паркираме колата доста по-назад и тръгнахме пеша.

Всъщност се получи доста добре, тъй като се разходихме и да разгледахме отблизо паркираните возила на две колела. Всякакви форми, цветове, а и за пръв път видях “на живо” мотори, направени като триколки.

За събитието бяха подготвили и интересна програма. Започнаха със състезание на скоростна отсечка. След това имаше игра, в която моторист трябваше да покаже умения за управление на една гума. Отстрани въобще не изглежда лесно. Изисква си голям професионализъм.

Из цялата околност отекваше рева на двигателите. В комбинацията с развълнувани подвиквания и дръзки смехове, въпреки, че не съм моторист, и аз успях да усетя поне малко тръпката, която беше събрала всички тези хора тук. Давам плюс и за рок групата, която осигуряваше музикалния фон на събитието.

Съвсем към края приятел и от нашата компания се включи в една от игрите. Тя не беше свързана с мотори, а по-скоро за забавление на публиката. На платно, намазано с олио, няколко души трябва да изблъскат опонента си към тревата. Разбира се участниците бяха боси. Голямо хлъзгане и падане имаше, но накрая приятелят ми успя да изблъска повечето от съотборниците си. Благодарение на победата му, спечелихме по бира.

Отпътувахме късно след обед с приповдигнато настроение и спомен за приятни емоции.

Google+ Comments