Защо да починем сега, за да не съжаляваме после

Обичаме лятото! Обичаме го заради хубавото време, продължителността на деня и срещите с приятели. Най-много обаче обичаме лятото заради наближаващата отпуска и плановете, които правим за тогава! Това са онези заслужени 5 (а защо не и 10) неработни дни, които знаем, че наближават. Броим дните, докато настъпят, и мислено отдавна сме напуснали работното си място. Нетърпението е значително по-голямо отколкото е очакването за наближаващия уикенд в края на всяка седмица.

И понеже знам, че със сигурност сред вас има хора, които са на път да изпуснат традиционната лятна отпуска по една или друга причина, реших да ви дам няколко конкретни основания защо да НЕ го правите:

holiday-time-off-424x2371. Организмът има нужда от почивка – дори да не го усещате в момента, имате нужда както от физическа, така и от психологическа почивка. Ако не си я набавите през лятото, ще усетите как в последствие коефициентът ви на полезно действие постепенно спада.

2. Жегите изморяват – при това изморяват много повече, отколкото студа. Ще ви се отрази повече от благоприятно, ако успеете да избягате от жежката горещина дори да е само за 3-4 дни – било то на море, планина или другаде.

3. Посетете някое ново място – отпуската е сред малкото моменти, когато се радваш на по-дълга почивка. Това е перфектното време да посетите някое непознато и по-далечно място, на което не сте били до сега. Може да отидете и на познато място, разбира се, но нищо не ви спира да отскочите я до Гърция, Румъния, Унгария или да отидете още по-надалеч.

4. Среща с далечни приятели – Имам едни приятели от София, с които се срещаме само ако те ми дойдат на гости, или аз на тях. Сещате се, че пътят от Сливен до столицата не е малък и отнема доста време и енергия, нали? Отпуската обаче е удобен момент да се видя с тях за по-дълго време. Защо не го направите и вие с по-далечни ви приятели.

5. Просто си починете у дома – В края на отпуската чисто и просто си останете 2-3 дни у дома без да излизате, без да ставате рано и без да си давате зор за каквото и да е. Излежавайте се, четете книги, гледайте филми и си гответе вкусна храна. В Пловдив на подобно и дори още по-лековерно отношение към живота му казват да бичиш айляк 😉

Е, това е. Последният ми съвет е с каквото и да се занимавате, да успеете да си издействате поне 1 неработна седмица. После ще се радвам да ми споделите как сте я прекарали 😉

Google+ Comments