Ако търсите подарък за дете, препоръчвам тези две книги от Ню медиа груп

Да избирам подаръци никога не ми е било лесно и имам чувството, че никога няма да бъде. Все си мисля, че ако познаваш някого добре, нещата стават по-лесни, че жените винаги се радват на бижута и парфюми, мъжете на тениски и екипи от любимия им футболен отбор, а децата най-много от всичко искат детски играчки. Да, ама не винаги.

96239Първо, някои жени са строго придирчиви – едни не носят злато, други не обичат да има камъни по обеците им… не ги разбирам толкова нещата. Що се отнася до подаръците за мъж, оказва се, че дори да знаеш конкретния му любим футболен отбор и си се насочел към подарък, свързан с него, не си единственият. Този мъж със сигурност вече разполага с тениски, панталони, шапка, кърпа, топка и какво ли още не на Барселона (например). А децата са още по-сложни – има момичета, които не харесват кукли, а си играят с лего, има момчета, на които количките не им привличат погледа толкова колкото хеликоптерите. А  преди седмица научих, че племенницата ми дори не иска играчка за подарък за рождения си ден, а си е пожелала детска книжка с приказки! Братовчедка ми подшушна тази новина, след като се чувствах като притиснат в стената и нямах никаква идея какво да взема 9-годишната Виктория, на чийто празник бях поканен… Никога не бе ми хрумнало да й взема точно това, но път зарадвах се, че ще си дам парите за книги, а не за някоя плюшена играчка.

96243Реших да си улесня живота още малко и като типичен мъж (ще кажат някои представителки на нежния пол) поръчах от интернет двата тома на „Най-хубавите приказки на света“ от Ню Медиа груп, издателството на Светослав Кантарджиев. В съдържанието им видях заглавията на някои класически приказки, но и доста други, които въпреки че не познавам, ми се сториха интересни. След два дни поръчката ми пристигна и останах много доволен. Вече бях готов за предстоящия рожден ден на Вики.

Сега, няколко дни по-късно мога да ви кажа, че детето също се зарадва и одобри избора ми. Искрено се надявам любовта към четенето да продължи да съпътства това малко момиченце и в бъдеще, защото искрено ми стопли сърцето, когато с грейналите си очи разлистваше страниците на моя подарък. Зная вече, че пак ще й купя приказки от издателството на Светльо Кантарджиев.

Google+ Comments