Защо ни е видеонаблюдение у дома?

Сигурно забелязвате, че всички сгради, институции и фирми, започват да се оборудват с камери и видеонаблюдение. Някой би казал, че започваме все повече да се превръщаме в онова, от което Оруел се е страхувал 🙂 Е, не е точно така, понеже по-голямата част от камерите, за щастие, са частна собственост и всеки вече има право да си постави такива. И би могъл да го използва, естествено. Повечето използват такива във фирмата, но  наблюдението на дома също би свършило страхотна работа. Лично аз го използвам и определено мога да ви кажа, че е се чувствам в пъти по-спокойна, като по всяко време, където и да се намирам, мога да отворя и да погледна какво се случва в дома ми.

dom

Често ми се случва, например, да изляза и да ме гложди дали съм изключила печката или съм я забравила. И е много лесно просто да отворя смартфона си, да вляза в интернет и да прегледам случващото се на камерата ми.

Цената на видеонаблюдението не е толкова висока, че сигурността, която дава, да не си заслужава. Определено може да ви послужи много – самото й присъствие често е достатъчно, за да пропъди евентуални крадци, както и да помогне за разкриването им, в случай, че все пак нападнат дома ви.

И все пак, само видеонаблюдение едва ли ще е достатъчна сигурност за дома ви, задължително е той да има и поне активиран СОТ, като допълнителна мярка, която би затруднила евентуални крадци и би помогнала да бъдат хванати по-лесно.

Видеонаблюдението, според мен, е задължително в днешно време, когато престъпността е доста завишена заради трудните времена, липсата на работа и ниските доходи, породени от кризата. То е просто начин за защита и нищо повече – и всеки трябва да прецени дали е нужно и желае да се възползва от него.

Google+ Comments