мъж поставя ограда от композитни материали на двора си

Кой вид ограда е най-подходящ за двора ви?

Преди да изберете ограда за двора ви, първо ще трябва да се спрете на вид материал. Повечето хора са изненадани да научат колко различни материали за огради има на пазара. Бързането с това важно решение може да доведе до много грешки. Ако и на вас ви предстои да проучвате оградите и техните цени в Qjob са изготвили огромен наръчник за различните видове и тяхната стойност спрямо метрите дължина на оградата. Може да наемете и специалист, който да монтира избраната ограда и да ви покаже кои са добрите практики. Нека да видим обаче кои са основните разлики между материалите и коя ограда ще е най-подходяща за вашия двор. Да започваме.

Дървена ограда от кедър

Да изглежда добре оградата ви трябва да е приоритет. Докато разглеждате различните опции за оградни материали, трябва да помислите колко привлекателна е всяка една от тях.

В продължение на години хората са използвали само кедровото дърво за огради за двор. Причината за популярността на това дърво е привлекателният оттенък и стегнатият вид, който осигурява. Кедърът е дървен материал, който не трябва да ви притеснявате, че ще се изкриви или свие. Той е изключително издръжлив, но ще изисква известна поддръжка през годините. Може да се наложи да подмените няколко дъски или да я лакирате, за да изглежда по-добре.

Ограда от винил

Ако сте като повечето собственици на жилища, вие искате материал за ограда, който ще издържи дълго време с минимална поддръжка. Един от най-добрите начини за постигане на тази цел е използването на винилови огради. Повечето хора знаят само за традиционната форма на винилова ограда, която преди време имаше проблем с увисването и пожълтяването. Съвременната винилова ограда обаче е едновременно по-дебела и по-качествена, отколкото беше преди няколко години. За да постигнете най-добри резултати с този тип ограда, ще трябва да я монтирате перфектно. Ако смятате, че нямате необходимия опит, за да свършите тази работа сами, помислете за наемане на професионалист, който да ви помогне. Последното нещо, което искате, е новата ви ограда да е неравна поради липса на опит в монтажа на огради.

Композитни огради (WPC огради)

Повечето хора свързват дървената ограда с гниене и с гнездене на различни видове насекоми. Най-добрият начин да получите традиционната дървена ограда без споменатите по-горе главоболия е като инвестирате в композитни материали.

Композитното дърво е направено от комбинация от дървесни влакна и пластмасови полимери. Въпреки че тази ограда обикновено е по-скъпа от винил или кедър, тя ще живее много по-дълго, предвид това, че е изградена от двата материала. Преди да закупите композитна дървесина за вашата ограда, трябва да сте сигурни, че получавате продукт с най-високо качество.

Метални огради

Преди да се втурнете в търсенето на перфектния материал за ограда за задния ви двор, трябва да си определите бюджет. Металните огради са едни от най-скъпите видове огради. Те придават класически вид, който не може да бъде постигнат с нищо друго освен с ковано желязо.  Когато са монтирани правилно и поддържани, тези огради могат да издържат десетилетия. През последните години фирмите за огради започнаха да предлагат опции за огради от стомана и чугун. Тези метали са едновременно издръжливи и добре изглеждащи. Ако все пак изберете ограда от ковано желязо, не забравяйте да слагате продукти, инхибиращи ръждата всяка година.

телена ограда на квадрати

Телена ограда

Този тип огради също е популярен избор поради ниската си цена и лесния монтаж. С малко упорита работа и правилните инструменти, не би трябвало да имате проблем с поставянето на една телена ограда, дори и да нямате опит. При тези огради недостатък е, че може лесно да бъдат разрязани от недоброжелатели и като цяло не предлагат  най-високото ниво на сигурност. Ако нямате уменията да си я монтирате сами, наемането на реномирани професионалисти винаги е добра идея.

Google+ Comments