Нова година – нови пожелания

Началото на всяка нова година носи със себе си и желание за коренна промяна на личното съществуване в положителна и по-здравословна степен. Мнозина се заканват, че ще откажат цигарите, ще започнат да спортуват активно, да се хранят здравословно…

Всяка новогодишна лична декларация, от личния ми опит и този на хората покрай мен, завършва с катастрофален провал. Новата година не е нищо повече от следващия ден, в който обаче ще отбелязвате (и това дори не е задължително ако не ви се налага служебно) нова цифра накрая на датата.

Но чисто от психологическа гледна точка новата година е ново начало. Всеки си пожелава повече късмет, повече здраве, повече от всичко хубаво, за което може да се сити. Сякаш всичко, което е било в предната година и с една минута разстояние успяваме да се пречистим и отърсим от натовареностите на миналото и да започнем чисти, с повече енергия и желание за живот.

Понякога, може би при някои хора, това работи. Но ако погледнем реално на нещата няма нищо смислено в това да разчитаме на тази една минута да мине, за да променим мирогледа си, да започнем да спортуваме или да се откажем от цигарите. Това можем да го направим по всяко време, но отново имаме нужда от още един стимул, за да се накараме да го направим… на чисто.

Добре! Новата година дойде. Нека има и много нов късмет! А каква е вашата новогодишна резолюция?

Google+ Comments