А защо не… екзотична кухня?

На мнение съм, че всеки човек от време на време трябва да пробва по нещо ново. Може да изгледа нов сериал, да прочета книга в нов жанр, да посети нов ресторант, да отиде на разходка вград, в който не е бил. Може да си купи тениска в нетипичен цвят, странни обувки или шапка, да пробва нов спорт или каквото ви хрумне. Като цяло съм ЗА изпробването на нови неща, защото ако не експериментираме, няма как да разберем кое ни е по вкуса и кое не.

Днес обаче ще се спра върху едно далеч “по-вкусно” предложение, ако се чудите какво ново да изпробвате. Какво ще кажете за вечеря с екзотична кухня. Имаме толкова широко поле за изява и импровизации, че свят да ти се завие. Можете да пробвате сами да си сготвите нещо ново и нетипично за нашите географски ширини. Можете да се съберете с приятели и да експериментирате заедно. Предполагам, че ще е наистина забавно и интересно преживяване 😉

Ако не е по вкуса ви, вие самите да готвите, може да посетите екзотичен ресторант. Идеята според мен е подходяща също така, ако се чудите къде да излезете с половинката си, както и ако с приятелската ви компания искате да изпробвате нещо ново.

1Най-разпространени у нас като че ли са китайските ресторанти, но в интерес на истината аз не съм голям привърженик на такъв тип храна. Струва ми се прекалено мазна, пък и веднъж много ме боля корема от подобна кухня. За сметка на това съм бил в уникални индийски и мексикански ресторанти. Знам, че в някои по-скъпи заведения не е изключено в менюто да е включено ястие като суши, тортила, такос, начос, оризово фиде и т.н., но замислете си кой ги приготвя. Тези ястия може и да са вкусни, но автентични ли са, щом се приготвят в български ресторант? Може би… не знам.

Когато говорим за екзотична кухня, аз бих заложил на изцяло екзотичните ресторанти. Щом ще експериментираме, нека да е както трябва! Пък току виж ни допадне

Google+ Comments