Как да кръстим личния си мейл?

Като съм тръгнал да давам съвети как да си намерим работа по-лесно, нека продължа с още една тема. Може да ви се струва безсмислено и да не се замисляте на подобна тема, но не се залъгвайте – важно е как ще кръстите собствената си е-поща.

Помислете от гледна точка на работодателя, който преглежда молбата ви. Той получава много кандидатури за работа ежедневно и едва ли има време да прегледа всичките, а много от тях отхвърля още на пръв поглед. Първата му позитивна или негативна, но винаги интуитивна реакция идва, когато види снимката, която сте си сложили. Ще кажа само, че тя трябва да е в паспортен формат и всякакви други своеволия не се толерират.

Mail_v3_pxВтората му реакция е да погледне мейл адреса ви, за да се свърже евентуално с вас и тук идва следващия проблем. Забравете всякакви ученически е-пощи и други, в които не се съдържа нищо повече освен вашето име. Най-представително е мейл-ът ви да е съставен от малкото и фамилното ви име, последван от @abv.bg, @gmail.com или каквато друга поща сте си харесали. Можете да сложете и само първата буква от собственото си име, последвана от фамилията ви, но забравете за каквито и да е футболни отбори, музикални изпълнители, прилагателни и т.н. Виждал съм какво ли не и повярвайте ми, че нищо извън това, което ви казвам, не работи във ваша полза.

Google+ Comments