Новите рецепти в Канада

Един от най-големите страхове може би на повечето от нас е посещението на лекар. И причината не е в бялата престилка или уредите, които се използват. Тя се корени в диагнозата и предписанията, които ще ни постави. Но ако разберете какво лечение вече изписват лекарите в Канада, то съм сигурен, че и вие ще приемете диагнозата с радостно сърце.

Представете си, че се чувстване изтощени и личният лекар ви предписва не хапчета, а време сред природата. Така например в една работна седмица ще ви се полагат по поне 2 часа навън или около 20-30 минути, в които сте освободени от работни ангажименти. Как е възможно това и как канадците са го постигнали?

Всъщност това е инициатива на PaRx, която работи с еко парковете в страната. Чрез кампания ѝ на личните лекари се дават безвъзмездно по 100 пропуска месечно. Те се разпределят между нуждаещите се пациенти. По този начин се постигат две основни цели. Намаляват се разходите за медикаменти и лечение и се създава връзка с природата и дори сантимент към опазване на околната среда.

Концепцията е следствие от пандемията и ограниченията, които дойдоха с нея. Резултатите обаче са все повече промяна към уелнелса на хората. Представям си, ако и в България издаваха подобни рецепти за часове сред природата в работен ден. Сигурен съм, че ние щяхме да измислим начин да си набавяме повече от тях.

Колкото и да напредват технологиите, то е ясно, че се нуждаем от чист въздух и природа. Затова преди да се лекувате от стреса и ежедневието с лекарства, пробвайте и най-евтиния и най-ефективния. А ако и успеете да убедите личния си лекар, че се нуждаете от това, то ще сте уцелили шестица от лотарията.

Google+ Comments