Предстои ни важен избор

Само след месец ще ни очаква още един важен за България момент. Той се повтаря за последните две години вече четири пъти. Нарича се избор – може би защото преди това не сме направили верния, сега идва пак. Дали ще се справим?

Не съм политически анализатор, нито пък претендирам, че съм вещ по темата. Аз съм обикновен граждани, мисля добре информиран и със собствена позиция. Това е право на всеки българин. Важно е и да коментираме политиката и изборите, които предстоят през октомври все повече и повече.

Точно затова днес в блога ми ще намерите такава тема. Няма да ви агитирам да гласувате за тези или онези. Ще ви посъветвам да отделите малко време и да прочетете предизборните им програми. После да проверите медиите за големи скандали и разкрития. След това може да вземете адекватен избор. Е, може да го направите и по интуиция.

За себе си достигнах до извода, че от предложенията до момента няма такива, в които да вярвам напълно. Някак във времето все успяха да се издънят. Доверието ми към тях изчезна. Но въпреки това всеки път отивам до урната и избирам. Правя избор за това кой искам да докаже своите качества или пък да се изложи, за да не го избира пак.

Вярвам, че колкото повече от нас излязат и задраскат квадратче от бюлетината, а вече по нов му – да маркират на електронната машина, ще успеем да се преборим с купения вот. Ние сме повече и не сме продажни. Затова на 2-ри октомври излезте и го докажете! Нека докажем, че заслужаваме по-добро бъдеще!

Google+ Comments