Щури коледни дръвчета

До Коледа има още няколко седмици, но празничният дух и коледните песни постепенно завладяват атмосферата. Ако и вие сте подвластни на празничното настроение и декорирате дома си, в този материал ви предлагам да го направите по нетрадиционен начин. В следващите редове ще откриете вдъхновение за едно по-нетрадиционно коледно дърво. Готови ли сте?

Дърво от книги
Ако сте любител на литературата и не искате да харчите излишни средства за коледно дърво, направете едно с всички книги във вашата библиотека. За да се превърне в празнично, го украсете със светлини и дребни коледни играчки.

Оригами коледно дърво
За тази опция ви е необходима зелена хартия и много търпение. Просто трябва да оформите листа с хартията и да ги подреждате, докато дървото бъде сглобено. Подобни видеа за изграждането му има много в YouTube. Практичното тук е, че може да го използвате и следващата година, а необходимият бюджет е минимален.

Коледна елха от бутилки за вино
Друга екологична идея е да изградите празничното си дърво от бутилки вино. Без значение от цвета, просто трябва да ги поставите легнали и едно върху друго, за да постигнете формата на дървото, и да добавите малко лепило. Не забравяйте да включите към декорацията и цветни светлини, които може да вложите и в самите бутилки.

Дърво от клони
Ако искате естествено дърво, но без да допринасяте за обезлесяването, можете да заемете сухи клони. Подредете ги конусовидно и ги украсите със светлини, играчки и други традиционни орнаменти.

Коледна елха от пластмасови бутилки
Изрежете дъното на бутилките, оставяйки кръгла форма и разична дължина. Подредете ги във форма на бор и закачете гирлянди и играчки върху всяка бутилка. Ако искате да изглежда още по-добре, боядисайте бутилките в златно, зелено или сребро.

Google+ Comments