Време за ремонт на банята

Лято е и какво по-интересно можете да направите от това да ремонтирате банята в дома си? Естествено първото нещо, което трябва да подсигурите е да намерите място, където да се къпете, защото както вече споменах – лято е. И ако не сте от тези, които посещават банята два пъти годишно – по големите християнски празници, най-вероятно ще искате да имате място където да можете да вземете един душ след работа.

Второто и много важно нещо, което трябва да направите е да проучите майсторите на плочки. Много е важно той да е човек, който добре си разбира от работата, да не обърка наклона на пода, за да може да се оттича правилно водата и разбира се не на последно място да следва схемата правилно и шарката на плочките. Защото ако шарката се разминава и вие все пак държите на детайлите – това ще ви дразни дълго, дълго време.

Също изключително важно е да намерите качествен водопроводчик. Има хора, кои твърдят, че разбират и от лепене на плочки и от водопровод, но истината е, че е добре да си намерите специалист само в едната дейност. В България сме свикнали да се тупаме в гърдите и да твърдим, че можем и разбираме от всичко, но за мен по-успешен е западния модел, където хората са тясно специализирани, но пък за сметка на това наистина си разбират от работата.

Стигнахме до следващия етап, когато ще трябва да се избират плочките. За това не мога да дам кой знае колко конкретни съвети. Важното е да ви харесват и да са изработени от качествени материали. Също така е много важно да знаете точните размери на помещението си, с всичките му чупки и тръби, които ще бъдат затваряни, за за могат служителите в магазините за плочки да ви изработят схема, по която да се води майсторът. Тези схеми са много полезни, защото дават реална представа на хората как трябва да изглежда завършеният вариант и могат веднага да реагират ако нещо не се изпълнява както трябва.

Когато избирате батерии и мивки, ви съветвам да вземете българско. Качествени са и наистина си заслужават парите.

Също така преди за започнете да лепите плочките, ако ви се образува плесен или имате течове, е добре да предупредите майсторите си за това. Те би трябвало да знаят какви материали да положат преди плочките. В днешно време има специални покрития, които предотвратяват или ограничават развитието на мухъл и плесен.

Търпението не мисля, че има смисъл да го споменаваме. То трябва да е движещия фактор, когато започвате ремонт на нещо в дома си и той не зависи от вас.

Успех!

Google+ Comments