Да придобием 10 здравословни навика

man health lifeВсеки иска да води и говори за здравословен начин на живот. Но става все по-трудно да изпълнява заканите си да живее според правилата, които иска да следва. Това всъщност звучи много несериозно, още повече, че всъщност не се изискват кой знае какви усилия. Понякога, за да се чувстваш добре, не са необходими кой знае какви големи промени в ежедневието ти.

Лично аз започнах да правя малки стъпки, които да ми осигурят по-добър тонус, по-добро здраве и отлично настроение. Ето с какво започнах годината и уверявам ви, резултатът е вече на лице. Отслабнах с 4 килограма и сега съм идеалното си тегло, винаги съм бодър, готов за предизвикателства, по-спокоен се чувствам, по-организиран и имам повече време за семейството и приятелите си. Препоръчвам и на вас:

1. Ставайте по-рано. Това не означава в 6 или в 7 сутринта. Ако станете поне 15 минути преди 9 часа ще имате пълния ден пред себе си и ще настроите графика си. Ако станете в 11 или ще пропуснете закуската, или ще я хапнете и след това ще обядвате чак в 14 или 15 часа, което си е стрес за организма.

2. Сутрешни упражнения. Чудесни са! Ако не сте типа, който ще стане и ще тича, то поне направете кратка разгрявка на фона на хубава музика. Раздвижете кръста, раменете, ръцете и краката. Ще се разсъните бързо и ще се чувствате готови за всякакви подвизи.

3. Сутрешен душ. Не го пропускайте. Кожата обича вода, а вие обичате свежестта.

4. Обяд с приятели или колеги. Понякога имате много работа или не ви се излиза. Но обадят с колегите или приятели ще ви разнообрази и ще подобри социалните ви отношения с хората. Така че общувайте повече за повече добро настроение.

5. Пийте повече вода. Колкото и да е изтъркано е факт, че е полезно.

6. Ходете повече пеша. Подобрява кръвообръщението и изчиства лошите мисли, особено след работа.

7. Яжте повече зелени, червени и жълти храни. Това са плодове, зеленчуци, супи, месо и ядки. Т.е. постарайте се да се храните разнообразно.

8. Дремвайте от време на време. Ако ви се придреме следобед и не сте на работа – няма какво да ви задържи да не си поспите. След като организмът ви го иска, не го лишавайте.

9. Четете повече книги. Нещо зареждащо, отпускащо, което да ви показва различни гледни точки от света.

10. Пътувайте през уикендите. На кратко или на по далеко, само за няколко часа или с преспиване. Сменете обстановката и не мислете за делничните си проблеми.

Google+ Comments